Første artist til Afterspark

Vi har sikret oss svenske Alexandra Jardvall til Afterspark i Nordreisa idrettshall! Det blir et STORT show i hallen med flere artister, storslagen premieutdeling og mere til. Flere artister blir annonsert etterhvert.

Alexandra Jardvall

Alexandra är artisten, entertainern och trubaduren med trettio års erfarenhet som heltidsmusiker, vilket märks både på och av scenen. Alexandra sjunger, spelar gitarr och munspel. Hennes röst är varm och stark och hennes sätt är närvarande, hjärtligt och humoristiskt.

Alexandra turnerar oavbrutet över hela Norden, men har även uppdrag i bl.a. USA, Österrike, Holland, Tyskland, England, Polen, Kosovo och Makedonien. Det är pubar, festivaler, kyrkokonserter, företagsevent, privata tillställningar och bröllop, men även militära uppdrag, då hon är utbildad fältartist. Sedan 2002 har hon dessutom uppträtt återkommande på Viking Lines fartyg, det har blivit över tusen konserter där.

Hennes debutalbum med orginallåtar ”As Good As It Gets” kom ut i december 2009, där kritikerna mjuknade och kallade albumet ”En välkommen debut”.

Det andra albumet, med musiker från Winnebäcks Hovet, heter ”Aurora Skies” och släpptes 2016. Båda albumen ligger på Alexandras egna skivbolag.

2018 åkte Alexandra på bejublad vår- och sommarturné med då ”Så Mycket Bättre” – aktuella Moneybrother a.k.a. Anders Wendin. I Dagens Nyheters recension skrev Nils Hansson om Alexandra ”Ett fullblodsproffs i hela rösten”.

Covid-19 drabbade förstås hårt, men Alexandra var snabb med att göra livestreamade konserter. Redan i mars 2020 gjorde hon den första av många ”LIVE AT HOME”. Ett koncept som hon fortfarande håller fast vid. Ytterligare digitala framträdanden har varit två säsonger med LO’s tv-show Max 29 minuter, konserter för New Jersey Pandemic Relief Fund, Monday Music hosted by Jarod Clemons (son till saxofonisten Clarence Clemons) och Light Of Day 21 support concert, för att nämna några.

Sommaren 2021 skrev New Jersey Arts en artikel “Springsteen Covered by Women: The Best of the Best” där Alexandra var medräknad med inte mindre än två låtar! Tyska Bruce Springsteenfanzine-magasinet The Wish, gjorde i sitt decembernummer 2021, ett 4-sidors reportage om Alexandra, hennes gig i Innsbruck samt hennes relation till Springsteen.

Rolig kuriosa. Som ungdom blev Alexandra utnämnd till hemkommunens hovsångerska och fick uppträda för kungen och drottningen.